Perinteisten kirpputorien lisäksi on nykyisin paljon myös näihin kirpputoreihin verrattavia nettipalveluja. Varhaisimpana voisi mainita Keltaisen Pörssin. Ennen muinoin Keltainen Pörssi ilmestyi paperisena versiona, mutta nykyisin tämäkin on siirtynyt nettiin. Keltaisessa Pörssissä on tarjolla sekä uusia tuotteita, että käytettyjä. Nykyisin itse en juuri käytä Keltaisen Pörssin palveluja, mutta se ei tarkoita sitä, että Keltainen Pörssi olisi millään tavalla huono.

kp_top_202x61.jpg

Huuto.net on taas huutokauppapohjainen suomalainen palvelu. Sekä yritykset että yksityiset voivat sivustolta sekä ostaa että laittaa tavaroitaan myyntiin. Huuto.netistä voi huutaa itselleen todella halvallakin tuotteita. Ihan hyvä suomenkielinen palvelu, mutta jostakin syystä tämäkin käyttö on minulla jäänyt vähäiseksi.

huuto_logo_20130128.jpg

Aivan vastikään olen tutustunut Huutokaupat.com -sivustoon. Tämäkin on huuto.netin tapaan huutokauppapohjainen palvelu. Jos tuotteita myy, voi tuotteille määritellä pohjahinnan, jolla tuotteensa myy tai määritellä myynti siten, että tuotteet myydään eniten tarjoavalle. Se, miksi tämä sivusto vaikuttaa minusta mielenkiintoiselta on se, että yksityiset voivat ostaa sivuston kautta isompia tavara- ja tukkueriä halvalla. Ei siis tarvita yrityksen y-tunnusta ostamiseen. Vielä en ole tätä kautta mitään huutanut, mutta kun hinta ja tavara kohtaa, niin mikä ettei.

huutokaupat-logo.jpg

Ulkomaisista palveluista käytän ehdottomasti eniten Ebay.com sivustoa. Ebaysta olen tilannut eniten naisten käsilaukkuja ja kännykkä-/tabletti-tarvikkeita. Hinnat ovat halpoja, tosin samoin laatukin vaihtelee. Esimerkiksi Kiinasta tai HongKongista ostettaessa tuotteiden hinta on todella edullinen, mutta varsinkin vetoketjuissa olen todennut lieviä ongelmia. Mutta eivät ne varsinaisesti ole rikki menneet, ovat vain heppoisen oloisia. Viimeksi tilasin Englannista kännykkäsuojan. Tuote maksoi 7,90 € ja siinä oli laadukkaat nahkakuoret. Suomessa vastaavanlaisista saa maksaa lähempänä 20 euroa. Eli vaikka Kiinasta tilattaessa tuotteen olisi saanut muutamalla eurolla, niin Englannistakin hankkiessa jonkin euron enemmän maksaen sen sai vielä halvemmalla kuin Suomesta. Käteväksi ostamisen tekee se, että tuotteet voi ostaa PayPal-palvelulla. Harmi on vain se, että ennen Ebay oli saatavilla myös suomenkielisenä, mutta muuttui vain englanninkieliseksi vähän myöhemmin.

fxxj3ttftm5ltcqnto1o4baovyl.jpg

Eilen tutustuin vielä yhteen uuteen kirpparityyppiseen palveluun nimeltään vähänkäytetty.fi. Tämä on puhtaasti kirpparityylinen ja tarjoaa kätevän tavan myydä käytettyjä vaatteita kirppistyyliin. Hankalaa on vain kaikkien myytäväksi haluamansa valokuvaaminen ja syöttäminen palveluun. Tämän jälkeen myytävät tuotteet hyväksytään palvelun tarjoajan kautta ja sen jälkeen tuotteet lähetetään yritykselle. Muutamaa tuotetta ei kannata laittaa myyntiin, yrityksen ehdottama 5 tuotettakin tuntuu aika vähältä, sillä yritys perii tuotteiden toteutuneesta myynnistä 6,90 € eli tuotteiden lähetyshinnan mukaisen summan jälkikäteen. Oikeastaan koen huonona puolena vain sen, että ostaminen ja myyminen koskee vain vaatteita ja muita asusteita. Olisin todella onnellinen, jos sivustolla myytäisiin myös sisustustavaroita. Pitäähän tätä palvelua kokeilla, joten laitoin sivustolle kymmenkunta vaatetta myytäväksi.

banner1.jpg